Ο Πρωθυπουργός τίμησε την ιστορία της Καλαμαριάς – Άνοιξε δρόμο για το μέλλον της: Πράσινο φως για τη διάνοιξη της Πόντου

Ο Πρωθυπουργός τίμησε την ιστορία της Καλαμαριάς – Άνοιξε δρόμο για το μέλλον της: Πράσινο φως για τη διάνοιξη της Πόντου

Mετά από εξήντα χρόνια εν ενεργεία Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Καλαμαριά με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε την ιστορία της Καλαμαριάς και μάλιστα σηματοδότησε την ανάπτυξη της με πρώτο έργο την διάνοιξη της Πόντου.

Πλέον μετά από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, οι κόποι φαίνεται ότι ανταμείβονται και η Καλαμαριά ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ανάπτυξή της.

 

 

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, του Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

 

Ο κ. Δαρδαμανέλης ανέπτυξε το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς,  για τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Δήμος, αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει στη μελέτη, από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Δημητριάδης, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν από την αρχή το θέμα και για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

 

 

Ο Πρωθυπουργός  έδωσε το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η διάνοιξη της Πόντου, ένα έργο που εκκρεμούσε από την δεκαετία του 1980.

Όσον αφορά το θέμα του πρώην Στρατοπέδου Κόδραο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι είναι έργο τεράστιας σημασίας και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο πολεοδομικό στοιχείο με το Παλατάκι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Δαρδαμανέλης χάρισε στον Πρωθυπουργό μία πρωτότυπη αεροφωτογραφία της Καλαμαριάς, από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  του 1916,  κομμάτι από το αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας, Χρήστος Καλεμκερής, και την ασημένια «Αργώ» σύμβολο  της Καλαμαριάς.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσάνθου, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου και αγήματος της Αδελφότητας Κρωμναίων με παραδοσιακές φορεσιές.

 

Μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν ένταση

Ένταση επικράτησε κατά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το δημαρχείο Καλαμαριάς.

Μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κινηθούν αιφνιδιαστικά προς το αυτοκίνητο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας και στη συνέχεια των ΜΑΤ τους απέκοψαν δίνοντας χρόνο στην πομπή του πρωθυπουργού να αποχωρήσει.