Ο Πούτιν ζητάει απο τις ΗΠΑ να αποδείξουν τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Ο Πούτιν ζητάει απο τις ΗΠΑ να αποδείξουν τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Η Ρωσία χρειάζεται να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ενοχή των ατόμων που κατηγορούνται για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και στη συνέχεια θα λάβει απόφαση σχετικά με την ενοχή τους ή όχι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες αν τα κατηγορούμενα άτομα δεν έχουν παραβιάσει κάποιο ρωσικό νόμο. «Με όλο το σεβασμό για εσάς, με όλο το σεβασμό για το Κογκρέσο…πρέπει να έχετε άτομα με πτυχία νομικής», είπε ο Πούτιν στην δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι και συνέχισε: «100% έχετε. Και αυτοί που είναι καλά μορφωμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς στη Ρωσία δεν μπορούμε να δικάσουμε κάποιον που δεν έχει παραβιάσει το ρωσικό δίκαιο».

Όταν η Κέλι του απάντησε ότι έχει και η ίδια πτυχίο νομικής, ο Πούτιν σχολίασε: «Τότε λοιπόν πρέπει να καταλαβαίνετε και εσείς ότι χρειάζεται ένα επίσημο αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δώστε μας ένα έγγραφο, δώστε μας ένα επίσημο αίτημα. Αυτό πρέπει να περάσει μέσα από επίσημα κανάλια, όχι μέσα από τον Τύπο ή από τις φωνές στο αμερικανικό Κογκρέσο».

Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η Μόσχα έχει αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω από την ομπρέλα του FBI. Ο πρόεδρος Τραμπ καθώς και βασικά στελέχη της κυβέρνησής του ερευνώνται για πιθανή σύμπραξη με ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου