Ο Νίμιτς βλέπει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και καλεί τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν «ναι»!

Ο Νίμιτς βλέπει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και καλεί τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν «ναι»!

«Βλέπει» την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Νίμιτς και δεν δίστασε να το πει δημοσίως προτρέποντας με αυτό τον περίεργο τρόπο τους πολίτες των Σκοπίων να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Μάλιστα ο Αμερικανός διαπραγματευτής τόνισε ότι: «Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται να απαιτηθούν άλλα 25».

Όλα αυτά τα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε «Balkaninsight» προειδοποιώντας τους πολίτες των Σκοπίων και κυρίως αυτούς της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορούν να περιμένουν καλύτερη συμφωνία στο μέλλον!

«Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις» τόνισε ο Νίμιτς προβλέποντας ουσιαστικά την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι βλέπει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις εθνικές εκλογές, που αν κρίνουμε από τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας φαίνεται ότι εκτιμά ότι θα γίνουν σύντομα.

«Εάν δεν εγκριθεί δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα. Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται να απαιτηθούν άλλα 25 εάν απορριφθεί».

Ο Νίμιτς υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «δίκαιη και έντιμη», καθώς ικανοποιεί τα κύρια συμφέροντα και των δύο πλευρών. Αντλώντας από την μακρά εμπειρία του, υπενθύμισε πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ξέσπασε η κόντρα για το όνομα, η κυρίαρχη εντύπωση στα Σκόπια ήταν πως ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ τους.

Η Ελλάδα, πίστευε η σκοπιανή ηγεσία, σύντομα θα υποχωρούσε και η ένταση θα καταλάγιαζε, οδηγώντας σε αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό όνομά της.

Αντίθετα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως η υπόθεση θα πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να δρομολογηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα αλλά μπορεί να πάνε και προς το χειρότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.