Ο νέος κινητήρας 500 ίππων της Bentley

Ο νέος κινητήρας 500 ίππων της Bentley

Έρευνες έχουν δείξει ότι η Bentley από αυτοκίνητο ιδιοκτήτη που κάθεται διαγώνια πίσω από τον οδηγό, έχει εξελιχθεί σε “driver’s car”, με τον ιδιοκτήτη να την απολαμβάνει ο ίδιος.Η νέα Flying Spur V8 είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από το μοντέλο W12, με βελτιωμένη κατανομή βάρους και αυξημένη ευελιξία.

Ο τετράλιτρος, διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας, βενζίνης, αποδίδει 550 PS και 770 Nm ροπής . Η ίπποδύναμη αυτή δίνει εξαιρετικές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 318 χλμ./ώρα.Για εξοικονόμηση καυσίμου, οι 4 από τους 8 κυλίνδρους απενεργοποιούνται σε μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το ένα δέκατο του ανοιγοκλεισίματος των βλεφάρων.

Όλη η προηγμένη τεχνολογία της αυτοκίνησης είναι παρούσα ως στάνταρ στο νέο μοντέλο: προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, δυναμική κατανομή της ροπής στους τέσσερις τροχούς, δυναμικός έλεγχος πλαισίου, ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν ηλεκτρική τετραδιεύθυνση και την πρωτοποριακή τεχνολογία Bentley Dynamic Ride που λειτουργεί στα 48V, για ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Το νέο μοντέλο παράγεται στην έδρα της Bentley στο Crewe – το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο για παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων με ουδέτερο ως προς το CO2 περιβαλλοντικό αποτύπωμα.