Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μίλησε πραγματικά και όχι ουτοπικά: Τα είπε και «χύμα» και «τσουβαλάτα» και σε όποιον αρέσει!

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μίλησε πραγματικά και όχι ουτοπικά: Τα είπε και «χύμα» και «τσουβαλάτα» και σε όποιον αρέσει!

Του Κώστα Μπούρη

 

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των λεγόμενων αριστερών ή σοσιαλιστικών ή όπως θέλετε πείτε τα, κομμάτων για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με πρώτο φυσικά το κυβερνών κόμμα! Και είναι λογική αντίδραση, αφού δεν άφησε περιθώρια …κωλοτούμπας!

Ο Μητσοτάκης μίλησε όπως λέμε «χύμα» και τα είπε και «τσουβαλάτα» όπως κάποτε ο πατέρας του, που κυβέρνησε και προσπάθησε να αλλάξει τη χώρα, αλλά έπεσε από τον Αντώνη Σαμαρά!

Ο Κυριάκος Μητστοτάκης πράγματι μου θύμισε τον πατέρα του, γιατί πολύ απλά είπε τα πράματα όπως είναι χωρίς να χαϊδεύει …αυτιά!

Πράγματι το Μακεδονικό το χάσαμε και ας μην μας αρέσει. Το χάσαμε και πρέπει να διαχειριστούμε τη χάσουρα ή να αναμένουμε τη τύχη μήπως και δεν ψηφίσουν οι Σκοπιανοί. Αν δεν διαχειριστούμε τη χασούρα, τότε θα το χάσουμε τελείως. Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σκληρή αλλά πραγματική: Δεν κερδίσαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά χάσαμε! Αυτό μας είπε ουσιαστικά στη συνέντευξη εξηγώντας απλά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί.

 

 

Για το Σκοπιανό, που καίει όλους εμάς εδώ πάνω, ήταν σαφής και συγκεκριμένος. Δεν φταίει εκείνος άλλωστε για τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε για τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων! «Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει».

Είπε «τζάμπα μάγκα» τον Καμμένο και καλά έκανε, γιατί έτσι είναι και απάντησε σε όσους λένε τη Νέα Δημοκρατία ότι περιθάλπει ακροδεξιούς λέγοντας ότι δεν κυβερνάει αυτός με τον Καμμένο, αλλά ο Τσίπρας! «Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε απορρίπτοντας την κριτική που δέχεται από τα κυβερνώντα κόμματα. Και ανταπέδωσε τα ουρά λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι ακροδεξιός. Με αφορμή την αφορμή πήρε εκ νέου αποστάσεις από τους Ευρωπαίους πολιτικούς που αντιτάσσονται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό, όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο Ιταλός υπουργός Ματέο Σαλβίνι.

 

 

Ο Μητσοτάκης ξεγύμνωσε την αλήθεια για το ασφαλιστικό. Μια αλήθεια που δεν θέλει να πει η κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εξαγγελίες του αφορούν τους νέους εργαζόμενους και όχι όλους εμάς! Μίλησε ακόμα και για τον ΟΑΣΘ και είπε την αλήθεια!

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που έδειξε τις φωτογραφίες από τη Μόρια. Την εθνική μας ντροπή ενώ έθεσε και ζήτημα κονδυλίων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει μόνον σπατάλη και σημειώνοντας ότι απαιτείται να γίνει διερεύνηση.

Όσο για την οικονομική πολιτική, είπε πράματα πραγματικά που αν καταφέρει να τα κάνει πράξη, τότε θα πάμε καλά! «Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα πρώτος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία. «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

 

Όπως και να έχει η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με γύρισε χρόνια πίσω, τότε που πολύ πιο νέος άκουγα τον πατέρα του να μιλά και να οραματίζεται μια σύγχρονη και εύπορη Ελλάδα. Τότε που ως πρωθυπουργός είχε καταφέρει να ανακάμψει την πτωτική πορεία της χώρας, μια προσπάθεια που διακόπηκε βάναυσα από την αποχώρηση Σαμαρά και την πτώση της κυβέρνησης.

Αν αναλογιστούμε ότι ένα κράτος σαν την Ελλάδα δεν πέφτει σε μια μέρα, τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πως η πτώση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν η αρχή του τέλους της ευμάρειας.

Σήμερα ο γιός του ο Κυριάκος μίλησε και εξέθεσε το σχέδιο της διακυβέρνησης του, όχι για ένα κράτος που έχει απλά οικονομικά προβλήματα, αλλά για ένα κράτος που είναι χρεοκοπημένο και εθνικά ταπεινωμένο και σε αυτή τη φάση δεν χωράνε ωραία λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

Η πραγματικότητα είναι κατά την άποψη μου, ότι η σύσσωμη αντίδραση της κυβέρνησης και της αριστερής αντιπολίτευσης δείχνουν την αλήθεια των λόγων του!