Ο μάγος Κόπερφιλντ αποκαλύπτει κόλπο του έπειτα από μήνυση εθελοντή για τραυματισμό

Ο μάγος Κόπερφιλντ αποκαλύπτει κόλπο του έπειτα από μήνυση εθελοντή για τραυματισμό

Ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αναγκάστηκε να αποκαλύψει το μυστικό ενός από τα κόλπα του, έπειτα από μήνυση ενός φερόμενου τραυματία βρετανού από το ακροατήριο που συμμετείχε στο εν λόγω κόλπο.

Ο Γκάβιν Κοξ, από το Κεντ, ισχυρίζεται ότι υπέστη διαρκείς τραυματισμούς στον εγκέφαλο και στο σώμα αφού συμφώνησε να συμμετάσχει στην ψευδαίσθηση «Τυχερός#13» το 2013.

Ο Κοξ, ο οποίος προηγουμένως είχε μαγειρέψει για τη βασιλική οικογένεια, δεν δούλεψε ξανά από τότε που λιποθύμησε ενώ διερχόταν μέσω ενός μυστικού μονοπατιού στο MGM Grand στο Λας Βέγκας.

Ο 57χρονος και 12 άλλοι εθελοντές συμμετείχαν σε μια ψευδαίσθηση στην οποία φάνηκαν να εξαφανίζονται από τη σκηνή, πριν επανεμφανιστούν αργότερα από το πίσω μέρος του θεάτρου.

Ο Κοξ ισχυρίζεται ότι τραυματίστηκε ενώ «βιαζόταν χωρίς καθοδήγηση ή διδασκαλία μέσα από μια σκοτεινή περιοχή που βρισκόταν υπό κατασκευή, με σκόνη τσιμέντου και θραύσματα που τον οδήγησαν να γλιστρήσει και να πέσει».

Το μέλος του ακροατηρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βγαλμένο τον ώμο, αλλά ισχυρίζεται ότι υπέφερε από χρόνιο πόνο, πονοκεφάλους και σύγχυση όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κοξ, ο οποίος διαγνώστηκε με εγκεφαλική βλάβη και χρειάστηκε δύο χειρουργικές επεμβάσεις σύντηξης στο λαιμό και τον ώμο του, ισχυρίζεται ότι έχει πληρώσει περισσότερα από $ 400,000 σε ιατρικά έξοδα.

Επιδιώκει απροσδιόριστη αποζημίωση στην αγωγή, στην οποία κατονομάζει επίσης το MGM Grand, την εταιρεία Backstage Employment and Referral και την εταιρεία διαχείρισης της οικοδόμησης των έργων, όπως μεταδίδει το Sky News.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ έχασαν προδικαστικές προσφορές στο περιφερειακό δικαστήριο του Κλαρκ στη Νεβάδα, προκειμένου να αποφύγουν την αποκάλυψη του μυστικού του κόλπου στο κοινό.

Ο μάγος, 61 ετών, κατέθεσε την Τετάρτη ότι δεν γνώριζε ότι ο Κοξ είχε πληγωθεί μέχρις ότου του κατέθεσε μήνυση.

Ο καλλιτέχνης είπε ότι δεν ήξερε αν υπήρχε ένα κονιοποιημένο κατάλοιπο κοντά σε κάδο απορριμμάτων στο σοκάκι του MGM Grand.

Είπε ότι πέρασε από το ίδιο υπαίθριο δρομάκι μόνος του ενώ έκανε άλλη μια ψευδαίσθηση περίπου 10 λεπτά νωρίτερα και δεν είδε τα συντρίμμια.

Ο Κρις Κένερ, διευθυντής της Backstage Employment and Referral, δήλωσε ότι η ψευδαίσθηση είχε εκτελεστεί χιλιάδες φορές τα τελευταία 20 χρόνια.

Είπε ότι περίπου 55.000 άνθρωποι είχαν συμμετάσχει την τελευταία δεκαετία χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ξεκινά η πράξη εξαφάνισης του Lucky # 13 με τα μέλη του ακροατηρίου σε ένα κλουβί.

Ακολούθως περιβάλλεται μια κουρτίνα γύρω από αυτό πριν οι βοηθοί οδηγήσουν τους εθελοντές μέσω διαδρόμων, έξω από τον τόπο διεξαγωγής, μέσα σε μια κουζίνα του MGM Resort και έπειτα στο πίσω μέρος του θεάτρου.

Μετά κάνουν μια δραματική επανεμφάνιση κατά τη διάρκεια του φινάλε.