Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σεσουάρ μαλλιών σε ξενοδοχείο

Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σεσουάρ μαλλιών σε ξενοδοχείο

Κανείς δεν θέλει ποτέ να συσκευάζει περιττά αντικείμενα όταν πηγαίνει σε διακοπές.

Εκτός από τη σωστή ποσότητα ρούχων και ουσιωδών στοιχείων όπως μια οδοντόβουρτσα, αποσμητικό, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, άλλα πράγματα μπορούν να μείνουν πίσω.

Εξάλλου, τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν τζελ αφρού, σαμπουάν και σίδερα που μας αφήνουν σήμερα περισσότερο χώρο στη βαλίτσα μας.

Ένα πράγμα που οι άνθρωποι σπάνια πακετάρουν μαζί τους είναι ο στεγνωτήρας μαλλιών, καθώς μπορεί να είναι πραγματικά ογκώδης, ωστόσο μία έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα ανθυγιεινό λάθος.

Μια μελέτη του 2008 που πραγματοποίησε ο μικροβιολόγος Chuck Gerba, ο οποίος ειδικεύεται στα μικρόβια, διαπίστωσε ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ο στεγνωτήρας μαλλιών στο ξενοδοχείο, αν είναι συνατόν.

Το αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων ABC του ζήτησε να εξετάσει την καθαριότητα εννέα δωματίων σε ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, που κυμαίνονται από τρία έως πέντε αστέρια.

Ξαφνικά, ανακάλυψε ότι οι στεγνωτήρες μαλλιών του ξενοδοχείου ήταν ένα από τα πιο βρώμικα στοιχεία στο δωμάτιο και δεν ήταν επειδή φυσούσαν τα μικρόβια.

Ο λόγος έγκειται στο ότι ο καθαρισμός των στεγνωτηρίων μαλλιών δεν είναι υποχρεωτικό καθήκον για καθαριστές ξενοδοχείων, οι οποίοι πρέπει να απολυμαίνουν πράγματα όπως η τουαλέτα και τα ποτά.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο, όπως διακόπτες φωτισμού, τηλεχειριστήρια, πλήκτρα και μενού, τα οποία χρησιμοποιούνται τακτικά από άλλους, θα μπορούσαν να φέρουν όλα τα είδη των μικροβίων.

Ο Gerba πρόσθεσε κάποιες συμβουλές για καθαριστές ξενοδοχείων:

“Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση των απολυμαντικών σας, των εργαλείων καθαρισμού σας και όπου σκουπίζετε και τι σκουπίζετε, ώστε να μην μετακινείτε πραγματικά τα μικρόβια”.

Ανεξάρτητα από το ξενοδοχείο, ο Gerba βρήκε ίχνη μικροβίων σε κάθε δωμάτιο αλλά και σημεία που περιέχουν κολοβακτηρίδια κοπράνων και MRSA που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις στο δέρμα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάτε μακριά, σκεφτείτε να πάρετε ένα σεσουάρ μαλλιών μαζί σας.

(Φώτο: getty images/istock)