Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει την απάντησή του για το πυρηνικό κουμπί του Τραμπ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει την απάντησή του για το πυρηνικό κουμπί του Τραμπ

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε το μήνυμα που απέστειλε μέσω του Twitter ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο ανέφερε πως έχει ένα μεγαλύτερο πυρηνικό κουμπί από τον αρχηγό της, Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «σπασμό ενός παράφρονα» και «γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

Αφορμή για το tweet του πλανητάρχη είχε σταθεί η πρωτοχρονιάτικη δήλωση του Κιμ πως το πυρηνικό κουμπί είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι του.

Ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: “Θα τον ενημερώσει κάποιος από το εξαντλημένο και λιμοκτονημένο καθεστώς του, ότι έχω κι εγώ ένα πυρηνικό κουμπί, αλλά το δικό μου είναι πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο από το δικό του και το δικό μου λειτουργεί!”.

Στην πρώτη αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στο τιτίβισμα, η επίσημη εφημερίδα του Βορρά, Rodong Sinmun, απέρριψε σήμερα το “tweet” του Trump.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ο σπασμός του Τραμπ στο νέο έτος αντικατοπτρίζει την απελπιστική πνευματική κατάσταση ενός ηττημένου που απέτυχε να ελέγξει την έντονη πρόοδο του στρατού και του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας”.

“Κάνει μια μπλόφα μόνο και μόνο για να διαγνωστεί ως ψυχοπαθής”.