Ο θυελλώδης βαρδάρης «σπέρνει» από το πρωί προβλήματα (Video)

Ο θυελλώδης βαρδάρης «σπέρνει» από το πρωί προβλήματα (Video)

Ο θυελλώδης βαρδάρης συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με το μόνο τραυματισμό ενός οδηγού φορτηγού στη Σίνδο.

Τα προβλήματα ήταν τόσα πολλά που ακόμα και το πλοίο Καπετάν Χρήστος που μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών να μην καταφέρει να εισέλθει στο λιμάνι.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 44 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη, 29 στη Χαλκιδική, 35 στις Σέρρες, 15 στην Κατερίνη, 12 στα Γιαννιτσά και 8 στην Αριδαία.

Σε όλη τη χώρα όπου πνέουν οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι η Πυροσβεστική έχει λάβει 40 κλήσεις στην Αττική, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης και περιστατικά χαμηλής τάσης του ρεύματος  αναφέρουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά τους Ταγαράδες την Επανομή και Αγία Αναστασία

Κανονικά αναχώρησαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ, μέσω της ιστοσελίδας τους αεροδρομίου, έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε μία πτήση από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Από την μανία του ανέμου δεν κατάφερε να γλιτώσει ένας οδηγός φορτηγού, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου, με το όχημά του. Όταν επιχείρησε να κατέβει από αυτό, η πόρτα του φορτηγού έκλεισε απότομα λόγω του ανέμου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον οδηγό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με κάκωση στο πόδι.

Ο δυνατός αέρας δυσχεραίνει την προσγείωση των αεροπλάνων στον τροχόδρομο. Πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν προς Χίο, από και προς την Αθήνα και την Καλαμάτα. Σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν το πρωί χωρίς να συνδέονται αποκλειστικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.