Ο Ζάεφ έδειξε το μαύρο μέλλον – Αποκαλούσε συνέχεια το λαό του Μακεδόνες!

Ο Ζάεφ έδειξε το μαύρο μέλλον – Αποκαλούσε συνέχεια το λαό του Μακεδόνες!

Την εικόνα του μέλλοντος, αν τελικά η συμφωνία κυρωθεί και ισχύσει έδειξε απροκάλυπτα και εντός ελληνικού και μακεδονικού εδάφους ο Ζόραν Ζάεφ που συνεχώς αποκαλούσε τον λαό του Μακεδόνες.

Μία μέρα μετά τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον υπουργό εξωτερικών Κοτζιά που άρχισαν πριν την υπογραφή της συμφωνίας να αποκαλούν τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία, ο Ζάεφ δεν δίστασε να δείξει την πραγματικότητα, το τι θα επακολουθήσει, αποκαλώντας τον λαό του Μακεδόνες σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η ομιλία Ζάεφ είναι χαρακτηριστική και επιβεβαιώνει ότι το γειτονικό κράτος θα αποκαλείται Μακεδονία, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, για διαχωρισμού της Μακεδονίας με εκείνη του κράτους των Σκοπίων.

Ο Ζόραν Ζάεφ άρχισε την ομιλία του με ρήση του Αριστοτέλη: «Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε χωρίς θάρρος».  Σήμερα θέτουμε τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, σημείωσε. «Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ, θέλουν την ειρήνη» πρόσθεσε. Είχαμε την τόλμη και κάναμε ένα βήμα μπροστά, συνέχισε. «Τις ευχαριστίες μου Αλέξη Τσίπρα για την ανδρεία που δείξατε, ξέρω πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο» πρόσθεσε. «Οι πολίτες μας επιθυμούν τη δημοκρατία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζάεφ, «η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» είπε και συνεχίζοντας αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στη συμφωνία επανέλαβε πως έχουν κάθε δικαίωμα εντός δημοκρατικού πλαισίου να εκφράσουν την αντίθεση τους. «Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να κοιτάξουμε το μέλλον, είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία που θα μας ενώνει και σήμερα και πάντα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.