Ο εφιάλτης των πλημμυρών επέστρεψε στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εφιάλτης των πλημμυρών επέστρεψε στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Τον εφιάλτη του 2017 ζουν για άλλη μια φορά κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα, καθώς εξαιτίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ώρες, μετέτρεψαν τους δρόμους των περιοχών αυτών σε ποτάμια από λάση και φερτά υλικά.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια. Στη Μάνδρα βρίσκονται σωστική λέμβος και ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά,  για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

SOS Η ΜΑΝΔΡΑ Απιστεύτες εικόνες δυστυχώς.Πηγή: Φωτεινή Βλασακίδου

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας, οι δρόμοι κατεβάσαν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονται στην περιοχή αλλά και κάδους απορριμμάτων, ενώ πολλά φερτά υλικά μεταφέρθηκαν από τον χείμαρρο της Θήβας.

Λόγω της βροχόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών -Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 34 χλμ και στην Μάνδρα στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

ΕΚΤΑΚΤΟ SOS ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑO Εφιάλτης επιστρέφει ξανά στην πόλη της Μάνδρας. Βίντεο από το συνεργάτη μας Νίκο Διολέτη.

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Οι καταστηματάρχες, πολλοί από τους οποίους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται πριν λίγους μήνες, πανικοβλήθηκαν και  έτρεξαν στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ακολούθησαν μετά από τις φονικές πλημμύρες του ’17 και οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους ακόμα και τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα, φαίνεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός ανησυχεί τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών που έχουν ήδη δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Δριμύ κατηγορώ από τη ΝΔ

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Kαι προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI