Ο Ερντογάν στέλνει σκάφος για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Ο Ερντογάν στέλνει σκάφος για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα ξεκινήσει τουρκικό σκάφος τελευταίας τεχνολογίας όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Το σκάφος, πλάτους 36 μέτρων θα αναχωρήσει σύντομα με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα έστειλε μήνυμα ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Η στάση της Τουρκίας στην πρόσφατη δραστηριότητα για γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου «ευτυχώς έδωσε ένα μάθημα σε κάποιους που βρήκαν την ευκαιρία να προχώρησαν σε μονομερείς ενέργειες όταν η Τουρκία ήταν απασχολημένη σε αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε άλλο σημείο».

Κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται στη θαλάσσια περιοχή που περιβάλει την Κύπρο θα πρέπει να λαμβάνεται με την συμμετοχή και των δύο πλευρών και αυτό θα πρέπει να αφορά και τις επενδύσεις, ανέφερε.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα επανέλαβε ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να σχηματίσουν κοινή επιτροπή για τις διαδικασίες γεώτρησης και οι δύο πλευρές θα πρέπει να λάβει το ποσοστό που δικαιούνται επί των φυσικών πηγών, το οποίο να προκύψει από τον πληθυσμό τους, δήλωσε ο Ερντογάν.

Πηγή: Sabah