Ο δράστης της χτεσινής επίθεσης στην Ισπανία ήταν ομοφυλόφιλος κι είχε αυτοκτονικές τάσεις

Ο δράστης της χτεσινής επίθεσης στην Ισπανία ήταν ομοφυλόφιλος κι είχε αυτοκτονικές τάσεις

Ομοφυλόφιλος με τάσεις αυτοκτονίας ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε χθες αφού επιτέθηκε με μαχαίρι κατά μίας αστυνομικού σε αστυνομικό τμήμα της Καταλονίας, σύμφωνα με τη σύζυγό του, δηλώσεις της οποίας δημοσιεύονται στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 29χρονος Αμπντελουαχάμπ Ταΐμπ, αλγερινής καταγωγής, φώναξε το όνομα του Αλλάχ κατά την επίθεσή του τα ξημερώματα χθες σε αστυνομικό τμήμα της Κορνέγια ντε Λομπρεγκάτ, μία πράξη που χαρακτηρίσθηκε «τρομοκρατική επίθεση» από τις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Vanguardia» και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η σύζυγός του, μία Ισπανίδα που ασπάστηκε το ισλάμ μετά τη γνωριμία τους, δήλωσε στην καταλανική αστυνομία ότι ο σύζυγός της τής είχε εμπιστευθεί εδώ και δύο μήνες ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Αισθανόταν ντροπή, διότι αυτό είναι αντίθετο με τη μουσουλμανική πίστη», πρόσθεσε. Επιπλέον τής είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες την πρόθεσή του να χωρίσουν και η ίδια υποψιαζόταν ότι ο σύζυγός της ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών και η καταλανική αστυνομία δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Ο 29χρονος κτύπησε τα ξημερώματα το κουδούνι για να ανοίξει η πόρτα του αστυνομικού τμήματος και μόλις βρέθηκε στο εσωτερικό έβγαλε ένα «μεγάλο μαχαίρι» και όρμησε κατά των αστυνομικών με σαφή πρόθεση να σκοτώσει, σύμφωνα με εκπρόσωπο της καταλανικής αστυνομίας.

«Η αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου της για να σώσει τη ζωή της», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας φώναξε «Αλλάχ» και λέξεις που οι παρόντες αστυνομικοί δεν κατάλαβαν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr