Ο Γ. Ορφανός υποψήφιος για τον Δήμο – Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ξανά πρωταγωνίστρια (Video)

Ο Γ. Ορφανός υποψήφιος για τον Δήμο – Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ξανά πρωταγωνίστρια (Video)

«Να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους» με αυτά τα λόγια έκλεισε τη δήλωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο κ. Ορφανός μέσα σε μια γεμάτη από νεοδημοκράτες υποψηφίου προεκλογική διαδικασία, επέλεξε όπως είπε ο ίδιος να «αφήσει τα εύκολα» (εννοώντας τη λίστα του κόμματος για τις εκλογές) και να προσφέρει στον τόπο που τον τίμησε τόσα χρόνια εκλέγοντας τον βουλευτή, σε έναν αγώνα πολύ πιο δύσκολο όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

 

 

Με κεντρικό σύνθημα «ανάκαμψη και αναδημιουργία» της Θεσσαλονίκης, μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης της δημαρχίας του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ορφανός ερωτηθείς αν η ΝΔ επιλέξει να δώσει το «χρίσμα» σε άλλον, απάντησε ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει, θυμίζοντας τη θέση του προέδρου Κυριακού Μητσοτάκη, ότι το κόμμα δεν θα δώσει κανένα χρίσμα στην πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ορφανός τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα έχει ένα ανοικτό συνδυασμό ενώ θα συναντηθεί και θα συνεννοηθεί με τους συνυποψηφίους του και της κεντροδεξιάς και άλλων χώρων.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη σημείωσε ότι είχε καλές προθέσεις, προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε στο διοικητικό κομμάτι και η πόλη έχει πολλά προβλήματα. Την πρώτη τετραετία είχε όραμα, η δεύτερη ηταν κενή έργων και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που με ώθησαν να προχωρήσω στην υποψηφιότητα μου.

 

 

Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια και αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης με έμφαση τις υποδομές, την καθαριότητα, τη μάχη της καθημερινότητας, την ασφάλεια και την οικονομία. Είπε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλο κενό ηγεσίας στην πόλη και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης.

Αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού:

«Συμπολίτισσες – Συμπολίτες, Αγαπητοί Φίλοι της Θεσσαλονίκης μας, Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μου. Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να τεθώ στην κρίση σας και να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, τη συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης, τις έντονες και πολλαπλές ανάγκες των πολιτών της, αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου αναθέσατε επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης σας στην Ελληνική Βουλή.

Επιθυμώ, διεκδικώ και θα πετύχουμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την Θεσσαλονίκη σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα, με δυναμική στρεφόμενη προς Βορρά, κέντρο Παιδείας, Καινοτομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια πόλη που θα αντικατοπτρίζει την πορεία της στην ιστορία και τον λαμπρό ρόλο που της αξίζει. Μαζί θα δημιουργήσουμε για το μέλλον.

 

 

Με πολύτιμα εργαλεία, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα Πανεπιστήμια, τη Hellexpo, τα επιμελητήρια και τους υπόλοιπους θεσμούς της πόλης και κυρίως και πάνω από όλα το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα κερδίσουμε την μάχη για την ανάκαμψη και την αναδημιουργία. Εσείς θα παίξετε τον κεντρικό ρόλο σε αυτή την πορεία.

Στη μάχη της καθημερινότητας, με βελτιωμένες τεχνολογικές υποδομές και συγκοινωνίες, με την ανάπτυξη υψηλής περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών της, φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονική σε πόλη πρότυπο όσον αφορά την καθαριότητα και τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της.

Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ευρωπαική πόλη, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, που θα διεκδικεί και θα κερδίζει συνεχώς νέους ρόλους για τους πολίτες της.

Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο δημιουργίας του Μακεδονικού Ελληνισμού, με τη Βυζαντινή της πορεία και την εξαιρετική γεωγραφική της θέση, θα αποτελέσει εφαλτήριο στην τουριστική, εμπορική και επιχειρηματική δράση.

Θέλουμε μια κοινωνία συγκροτημένη, βασισμένη στις αρχές, που μας οδήγησαν αιώνες. Θέλουμε μια ανοιχτή κοινωνία , που θα στηρίζει και δε θα διαχωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες, αλλά θα συνενώνει σε κοινούς στόχους.

Πιστεύουμε στον εαυτό μας, πιστεύουμε στην Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε στην

Μακεδονία. Πιστεύω στους ανθρώπους μας. Και το αξίζουνε και το δικαιούνται.

Υπάρχουν οι στόχοι, υπάρχει το σχέδιο.

Σας καλώ όλες και όλους μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους.

Θα εργαστούμε σκληρά – Θα αγωνιστούμε με πείσμα – Θα πετύχουμε».