Ο Γιούνκερ ζήτησε σεβασμό σε θέματα υγείας

Ο Γιούνκερ ζήτησε σεβασμό σε θέματα υγείας

Την προηγούμενο εβδομάδα πολλοί ασχολήθηκαν με την αστάθεια που είχε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αρκετοί ανέφεραν πως ήταν μεθυσμένος και συσχέτισαν μάλιστα την κατάστασή του γενικεύοντας και υπαινισσόμενοι για το ποιοι και πώς διοικούν την ΕΕ.
Την κατάσταση του προέδρου την εξήγησαν όλοι -τόσο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς όσο και οι ηγέτες που τον βοήθησαν κι όλοι τους αναφέρθηκαν στο πρόβλημα ισχυαλγίας που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος.

Σήμερα ήταν ο ίδιος ο Γιούνκερ εκείνος που απάντησε στο ερώτημα όταν ένας  δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ήταν μεθυσμένος όταν παραπάτησε και απάντησε ζητώντας «σεβασμό».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ, όπως είχαν πει προηγουμένως και οι βοηθοί του, πως είχε μια κρίση ισχυαλγίας από την οποία υποφέρει εδώ και καιρό μαζί με κράμπα στα πόδια την περασμένη Τετάρτη.

Ένα βίντεο δείχνει άλλους ηγέτες στη συνάντηση του ΝΑΤΟ να βοηθούν τον Γιούνκερ, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για κρίσιμες συνομιλίες για το εμπόριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί να ζητήσουν την παραίτησή του.

Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε πόνους στην πλάτη και στα πόδια και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πρόβλημά του την περασμένη εβδομάδα είχε οποιαδήποτε σχέση με το αλκοόλ.

«Αυτό ήταν σωστό την περασμένη Τετάρτη και αυτό είναι σωστό σήμερα το πρωί και θα είναι σωστό απόψε και αύριο το πρωί», είπε στους δημοσιογράφους.

«Μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον ορισμένων για αυτά τα θέματα που δεν είναι καν επουσιώδη και ζητώ σεβασμό.»

Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Γιούνκερ συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων και ταξιδιών στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Ο Γιούνκερ έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ – ένας ισχυρισμός που προέβαλαν κυρίως βρετανικά ΜΜΕ όταν το Λονδίνο προσπαθούσε να μπλοκάρει τον διορισμό του πριν από τέσσερα χρόνια, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Παράλληλα χαρακτήρισε “μάταιες” τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τους Ευρωπαίους κυρίως

σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής ρωτήθηκε για το ταξίδι του την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι έχει ήδη προσπαθήσει, «χωρίς μεγάλη επιτυχία», όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, να εξηγήσει στον κ. Τραμπ ότι όταν πρόκειται για το εμπόριο «η ΕΕ είναι ενωμένη», επομένως, «όλες οι προσπάθειες για να διαχαστούν οι Ευρωπαίοι είναι μάταιες».

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι παρουσίασε τη συνολική θέση της ΕΕ στο G7 στον Καναδά, όπου επανέλαβε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές θέσεις. «Το ίδιο θα κάνω και τώρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάει στην Ουάσινγκτον πολύ ήρεμος.