Ο Αχιλλέας έδειξε… Ρωσία νικήτρια της πρεμιέρας του Μουντιάλ

Ο Αχιλλέας έδειξε… Ρωσία νικήτρια της πρεμιέρας του Μουντιάλ

Ο Αχιλλέας, ο λευκός, κουφός γάτος του ξακουστού Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης που έχει αναγορευτεί σε επίσημο “μάντη” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προέβλεψε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια στον εναρκτήριο αγώνα του μουντιάλ. Πρόκειται για τον αγώνα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας που είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 18:00 το απόγευμα και ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μόσχα και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.
Αφού δίστασε για μερικά δευτερόλεπτα, ο Αχιλλέας, εξέχον μέλος της διάσημης, ιστορικής αγέλης που προστατεύει το μουσείο από τα τρωκτικά, επέλεξε τελικά το κουτί που έφερε τη ρωσική σημαία, αντί για εκείνο με τη Σαουδικής Αραβίας.
“Ο Αχιλλέας έχει ήδη εξοικειωθεί με το κοινό και δεν αισθάνεται στρεσαρισμένος”, εξήγησε η Άννα Κοντρατίεβα, η κτηνίατρος που φροντίζει τους τετράποδους ενοίκους του Ερμιτάζ και μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Ο συγκεκριμένος γάτος επελέγη για τη θέση του “μάντη” επειδή είναι κουφός και επομένως δεν θα τρομάζει από τον θόρυβο που υπάρχει γύρω του.
Ο Αχιλλέας δεν είναι το πρώτο ζώο που προσπαθεί να κερδίσει φήμη ισάξια με του Πάουλ, του γνωστότερου χταποδιού στον κόσμο. Ο Πάουλ μάντεψε σωστά όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική. Προέβλεψε μάλιστα και την ήττα της ομάδας από την Ισπανία στα ημιτελικά.