Οχι, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Οχι, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Την αντίθεση τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ, εξέφρασαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έξω από το κτίριο της εταιρίας. Μοιράζοντας φυλλάδια, απηύθυναν έκκληση υπεράσπισης του δικαιώματος στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό και αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης να παραδώσει την ΕΥΑΘ σε ιδιώτες.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, του Συνδικάτου Εργ/λων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής και του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας.

«Είναι μια παρέμβαση από τα μεγάλα σωματεία των ταξικών δυνάμεων προς το Σωματειο και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ απαιτώντας εξηγήσεις και μια εικόνα για το πως συνέβησαν τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη μόλυνση του νερού και πως αυτά θ μπορούσαν να αποφευχθούν στο μέλλον. Η ασυδοσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει να κάνει με τη διαχείριση των υδάτων είναι ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.