Ορκίστηκε η νέα …ελαφρώς αλλαγμένη κυβέρνηση

Ορκίστηκε η νέα …ελαφρώς αλλαγμένη κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

 

 

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Εμφάνιση σταρ έκανε η  νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, συνοδευόμενη από την την κόρη της .

 

 

Στο προεδρικό μέγαρο πάντως περίσσευαν τα χαμόγελα, ενώ από  τους πρώτους που έφτασαν ήταν η κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη , συνοδευόμενη από δύο συνεργάτιδές της. Η κ.Χρυσοβελώνη επιστρέφει στην κυβέρνηση και καταλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού των Εσωτερικών.

Το «άρωμα γυναίκας» είναι έντονο στη νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού μετέχουν συνολικά 13 κυρίες.

 

Την πύλη του Μεγάρου πέρασε ο αναβαθμισμένος στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος ήταν εμφανώς κουρασμένος από τη δύσκολη νύχτα που είχε περάσει, λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Χαρούμενη μεν, προβληματισμένη δε αφού κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» της Κατεχάκη, έφτασε ντυμένη με ένα κλασσικό σκούρο μπλε σύνολο, την αυστηρότητα του οποίου έσπαγε με ένα τοπ και δανδελένιες λεπτομέρειες, η πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κ.Ολγα Γεροβασίλη.  Οπως είπε, η ασφάλεια του πολίτη περνά πλέον σε γυναικεία χέρια.

 

Ντυμένη στα λευκά, η κ.Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά που «μετατέθηκε» στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευσε να σημειώσει ότι είναι ημέρες πένθους για την Αεροπορία, μετά το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πιλότο Νικόλαο Βασιλείου.

 

 

Με τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη πήγε για την ορκωμοσία του στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ο Λευτέρης Κρέτσος. Η σύζυγός του, με μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Ετσι, η οικογένεια Κρέτσου περιμένει το προσεχές διάστημα και άλλο ευτυχές (μάλλον ευτυχέστερο) γεγονός.

Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.