Οργή στην Άγκυρα για το άσυλο – Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Οργή στην Άγκυρα για το άσυλο – Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να δοθεί άσυλο στον έναν απο τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικους οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ «βλέπει» και πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την απόφαση.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ροή του προγράμματός της για να μεταδώσει τη σχετική είδηση, με έκτακτο δελτίο.«Η Ελλάδα έδωσε άσυλο στον έναν από τους πραξικοπηματίες» αναφέρουν στο ρεπορτάζ.

«Σκανδαλώδης η απόφαση της Ελλάδας» επισημαίνει η Hurriyet, «Σεισμός σε Αγκυρα – Αθήνα: Η Ελλάδα τον αποδέχτηκε» γράφει η Milliyet, ενώ η Sabah τονίζει: «Είναι στρατιώτης: απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα».

Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yeniakit, της εφημερίδας που είναι ταγμένη στον Ερντογάν. «Η Αθήνα διάλεξε πλευρά» αναφέρει, συμπληρώνοντας: «Δικαίωμα πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα στον πραξικοπηματία».