Οργή λαού και πολιτικών για το νέο αίσχος Πολάκη!

Οργή λαού και πολιτικών για το νέο αίσχος Πολάκη!

Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική έχει φτάσει τους 88, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε μια άκρως απίστευτη και άκρως προκλητική δήλωση.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα, αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» από τον αριθμό των νεκρών.

Η δήλωση του υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πληθώρα σχολίων από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αγανάκτηση και την οργή τους για την τραγωδία στο Μάτι και τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 88 μετά και τον θάνατο της Μαργαρίτας, της μητέρας του 6 μηνών βρέφους που επίσης χάθηκε στον πύρινο όλεθρο της 23ης Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «ύβρι» τη συγκεκριμένη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει σημειώνοντας: «Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι «η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στέκεται ως υπουργός, όταν βγαίνει και λέει αυτά. Είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Η δήλωση Πολάκη δώδεκα ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονται οργισμένοι.

Οι περισσότερες αναρτήσεις ξεχειλίζουν από οργή για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με κάποιον να γράφει χαρακτηριστικά ότι «όταν η ντροπή αντίκρισε τον Πολάκη κοκκίνισε από ντροπή» ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υπενθυμίζουν τις τραγικές ανθρώπινες ιστορίες αναρωτώμενοι αν και αυτές «θολώνουν την εικόνα» όπως διατείνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Κάποιοι, πάλι αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη δήλωση Πολάκη θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ποινικά.