«Ομάδα Άμεσης Επέμβασης» για την καθαριότητα-Που θα καλούν οι πολίτες

«Ομάδα Άμεσης Επέμβασης» για την καθαριότητα-Που θα καλούν οι πολίτες

Στη δημιουργία “Ομάδας Άμεσης Επέμβασης”, που θα λειτουργεί καθημερινά και όλο το 24ωρο, για την επίλυση των έκτακτων προβλημάτων καθαριότητας που παρουσιάζονται στην πόλη και τα οποία εντοπίζονται από τους ίδιους τους δημότες, προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ ΜΠΕ,  για μια ομάδα που θα απαρτίζεται από 30-40 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και οι οποίοι θα σπεύδουν στα σημεία τα οποία θα υποδεικνύουν οι ίδιοι οι πολίτες, καλώντας είτε το τηλεφωνικό κέντρο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, είτε ενημερώνοντας διαδικτυακά την αρμόδια υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, η “Ομάδα Άμεσης Επέμβασης” θα ασχολείται με την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια, με τη ρίψη μπαζών, την απόρριψη κλαδιών ή με κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων.

Θέτοντας τις προτεραιότητές του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο νέος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, υποστήριξε πως το βάρος θα πέσει στην καταγραφή των παραπόνων που έχουν οι δημότες.

“Θα δώσουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην άμεση ανταπόκριση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Θα σχηματιστεί Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Ο δημότης θα τηλεφωνεί θα μας ενημερώνει για το πρόβλημα και στη συνέχεια εμείς θα προσπαθούμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε και να το λύσουμε, αλλά να τον ενημερώσουμε για τις κινήσεις που κάναμε” δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Οι δημότες θα μπορούν να καλούν είτε στο τηλεφωνικό κέντρο (2310 494500 – 503), που λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα – αργίες από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, είτε διαδικτυακά  στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης “Βελτιώνω την πόλη μου”.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, που ανέλαβε καθήκοντα πριν το Πάσχα με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη “σε ένα δίμηνο θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα γραφής από τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη”, ενώ επιδίωξη είναι πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών και η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών (πιο εντατικό πλύσιμο κάδων και δρόμων).

Όσον αφορά την ανακύκλωση, υποστήριξε πως μέσα στον μήνα θα προστεθούν άλλοι 1000 μπλε κάδοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων υλικών. “Η αποκομιδή των απορριμμάτων μαζί με την ανακύκλωση είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο περισσότερο λειτουργεί η ανακύκλωση, τόσο λιγότερα σκουπίδια καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά”, είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

“Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης του Γιάννη Μπουτάρη”
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε επίσης ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. “Εφόσον ο Γιάννης Μπουτάρης συνεχίσει να επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος θα πω αυτό που λέει και ο λαός ‘…και τα σκυλιά δεμένα’. Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης. Εάν όμως αποφασίσει για τους δικούς του λόγους να κάνει ένα βήμα πίσω, νομίζω ότι εκεί θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την επόμενη μέρα” προσθέτοντας πως “η δημοτική μας παράταξη ‘Πρωτοβουλία’ με τα όσα προβλήματα εσωτερικά κι αν είχε, έκανε βήματα μπροστά. Πιστεύω ότι από την “Πρωτοβουλία” θα πρέπει να είναι και ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος”.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη “θα ήταν σημαντικό να δω τη νέα γενιά των 40αρηδων με ποιον τρόπο θα μπορέσει να κατανοήσει το σημερινό γίγνεσθαι και να δώσει το δικό της στίγμα. Στην πολιτική όταν κάποιος αφήνει κενά τα καλύπτει άλλος. Κανείς δεν περιμένει κανέναν”.