Ολονύχτιο θρίλερ για τη διάσωση 35χρονης στον Όλυμπο

Ολονύχτιο θρίλερ για τη διάσωση 35χρονης στον Όλυμπο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο της αναρριχήτριας που τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Όλυμπο.

Η γυναίκα έχει μεταφερθεί στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδη», καθώς το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπάλληλοι της υπηρεσίας βρίσκονται στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» σε υψόμετρο 2.697 μέτρων μαζί με την γυναίκα, ενώ άλλοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε αναμονή στο καταφύγιο «Πετροστρούγκα» σε υψόμετρο 1.950 μέτρων.

Το Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να κάνει νέα προσπάθεια για την προσέγγιση της γυναίκας, κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας που τραυματίστηκε στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο είχε ξεκινήσει από τις 11 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αναρριχήτρια περίπου 35 χρονών, από τα Σκόπια, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, η γυναίκα δεν ήταν μόνη της αλλά μαζί με ακόμη δύο άτομα.


Το σημείο του ατυχήματος στον Ολυμπο – (Φωτογραφία: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης)

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση υγείας της 35χρονης γυναίκας είναι σοβαρή.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, μετέχουν 11 πυροσβέστες, από τις υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου και από τη 2η ΕΜΑΚ.

real.gr