Έντονη αντιπαράθεση Μπουτάρη – Καλαφάτη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Έντονη αντιπαράθεση Μπουτάρη – Καλαφάτη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Εν μέσω έντονων διαξιφισμών και σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός ύψους- 397 εκατομμυρίων ευρώ- του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2018.

Για “μνημόνιο Μπουτάρη” έκανε ο λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης) Σταύρος Καλαφάτης: “Αντί η διοίκηση να μειώσει τα κοινωνικά βάρη, δανείζεται, απαξιώνει χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη φαρέτρα της και ο υπερδανεισμός πέφτει στις πλάτες του πολίτη”, τόνισε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δεν αναφέρθηκε στο δανεισμό, αλλά αρκέστηκε να χαρακτηρίσει “αδιάβαστο” και “πολιτικάντη” τον επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για “ισοσκελισμένο και υγιή προϋπολογισμό”, πως “ρίχνει βάρος στα έργα” και πως ” έχει ως βασική αρχή το νοικοκύρεμα λόγω των μειωμένων εισπράξεων και των μειωμένων παροχών από το κράτος”.

Από τις άλλες παρατάξεις, εξαπολύθηκαν επίσης επιθέσεις για “τεχνοκρατικό προϋπολογισμό από τον οποίο ο πολίτης δεν καταλαβαίνει τίποτα”, και “δεν εξασφαλίζει τίποτα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών”.

Αιχμηροί κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν και οι μέχρι πρότινος στενοί του συνεργάτες, με τον πρώην αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη να κάνει λόγο για “μη επιτυχημένη δημαρχιακή θητεία Μπουτάρη” και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, να χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό “καθρέφτη της προχειρότητας και της ανεπάρκειας των τελευταίων ετών”.