Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς – Σε ποια θέματα επικεντρώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς – Σε ποια θέματα επικεντρώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, και του Έλληνα ομολόγου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ στην σελίδα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε το εξής tweet: «Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση. Ο ομοσπονδιακός υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο».

Κατά τους ίδιους παράγοντες, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής, και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Όσον αφορά το χθεσινό Euro Working Group, οι ίδιες πηγές του υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζουν «παραγωγική» τη συζήτηση, ενώ αναφέρουν πως επικεντρώθηκε σε τρία θέματα: την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, τον γαλλικό μηχανισμό για τη σύνδεση της διευθέτησης του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και την εποπτεία μετά το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η συζήτηση θα συνεχιστεί στα θεσμικά όργανα και σε τεχνικό επίπεδο.