Ολοκληρώθηκε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ- ”Δεν υπάρχει ρήγμα, αλλά έχουμε άποψη”

Ολοκληρώθηκε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ- ”Δεν υπάρχει ρήγμα, αλλά έχουμε άποψη”

«Αν μας αμφισβητεί κάποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα του απαντάμε», φέρεται να παρότρυνε τους βουλευτές του ο Πάνος Καμμένοςστην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος -όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες- τράβηξε αφτιά και σε όσους δικούς του, το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις τους, ενίσχυσαν τα σενάρια περί ρήξης, με φόντο όσα συνέβησαν και στο ποδόσφαιρο, αλλά και την σοβαρή υπόθεση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Τράβηξε αφτιά» για το ποδόσφαιρο

Το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης, αφιερώθηκε στο ποδόσφαιρο και στον Ιβάν Σαββίδη, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα και εκεί υπήρξαν οι περισσότερες τριβές.

Με την επισήμανση, ότι «δεν δυνατόν να ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική» και ότι «δεν μπορούν οι ΑΝΕΛ να σηκώσουν το βάρος να χωριστεί η χώρα σε Βορρά και Νότο!».

Τέλος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Καμμένος στάθηκε στη στήριξη που έχουν δώσει οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε για το Σκοπιανό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν συμφωνία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε ήπιους τόνους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος στη συγκυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που είχε πει και το πρωί από την Ανδραβίδα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Ωστόσο αναφερόμενη στις διαφωνίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αλλά και η υπόθεση Σαββίδη, η εκπρόσωπος του κόμματος είπε:

«Δεν είμαστε εταίρος χωρίς άποψη. Έχουμε άποψη και θέση και την διατυπώνουμε». Μάλιστα τόνισε πως η θέση των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό παραμένει σταθερή.

Η κυρία Παπαδοπούλου είπε πως στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκαν οι αντιπαραθέσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «όταν υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, μπορεί να τραβηχτούν κάποια αυτιά».

Πρόσθεσε μάλιστα αναφερόμενη στους βουλευτές που ανεβάζουν τους τόνους ότι «σε ένα βαθμό είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες. Το αντιμετωπίζουμε όσο πιο ήπια. Είμαστε 154 και μιλάμε για έναν μπορεί να του γίνει μια παρατήρηση», κατέληξε, «φωτογραφίζοντας» πιθανόν τον Δημήτρη Καμμένο.

Η συνεδρίαση της ΚΟ ξεκίνησε με χαμόγελα και χειραψίες που έφταναν σχεδόν σε υποκλίσεις προς το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου. Από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν χειραψία στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, αλλά και ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.

iefimerida