Οι 3 έλεγχοι που πρέπει να κάνεις στο ψυγείο του αυτοκινήτου σου!

Οι 3 έλεγχοι που πρέπει να κάνεις στο ψυγείο του αυτοκινήτου σου!

Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν και τα κυκλώματα ψύξης των αυτοκινήτων αρχίζουν να επιβαρύνονται. Ένας έλεγχος είναι απαραίτητος ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψεις.

Σύμφωνα με τον ψυκτικό αυτοκινήτων Δημήτρη Φερεντίνο υπάρχουν τρεις έλεγχοι που μπορείς να κάνεις στο σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου σου, αφού πρώτα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει κάποια διαρροή.

Δες ποιοι είναι αυτοί οι έλεγχοι ώστε να μην βρεθείς σε δυσάρεστη θέση:

1. Έλεγξε το ντεπόζιτο του ψυγείου

Φυσικά πρώτα θα ελέγξεις αν έχει νερό, δηλαδή το παραφλού. Να ελέγξεις δηλαδή τη στάθμη αν βρίσκεται μέσα στον δείκτη ορίων. Στη συνέχεια παρατήρησε αν είναι καθαρό. Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχουν άλατα, σκουριές ή λάδια στο ντεπόζιτο τότε υπάρχει πρόβλημα.

2. Μέτρα αν ανανέωσες το παραφλού

Σε όλα τα αυτοκίνητα κάθε 25.000 χλμ θα πρέπει να ανανεώνεται το παραφλού και αυτό γίνεται για τους εξής λόγους:

– Για να καθαρίζει το κύκλωμα ψύξης
– Για προφύλαξη του κινητήρα από άνοδο της θερμοκρασίας
– Επειδή το καλοκαίρι το σύστημα επιβαρύνεται, αφού το ψυγείο του air-conditionβρίσκεται μπροστά από το ψυγείο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα η θερμότητα που παράγεται μαζί με τον εξωτερικό ζεστόαέρα να επιβαρύνει το σύστημα.

Επομένως θα πρέπει να λειτουργεί σωστά και καθαρό παραφλου σημαίνει καλή λειτουργία.

3. Προσοχή στην ηλεκτρόλυση

Το σύστημα ψύξης παθαίνει ηλεκτρόλυση λόγω των πολλών ηλεκτρικών συστημάτων που λειτουργούν στα σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλά και σε αυτά που λειτουργούν με αέριο. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα με άλατα με αποτέλεσμα να βουλώνει σταδιακά και φυσικά να υπάρχει πλημμελείς ψύξη.