Οι χειρότεροι φόβοι για προβοκάτσια επιβεβαιώθηκαν – Συγκλονιστικές εικόνες των επεισοδίων και από ψηλά!

Οι χειρότεροι φόβοι για προβοκάτσια επιβεβαιώθηκαν – Συγκλονιστικές εικόνες των επεισοδίων και από ψηλά!

Η πληροφορίες για προβοκάτσια που θα διέλυε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχαν αρχίσει να διαρρέουν από την αρχή της βδομάδας κανένας όμως δεν πίστευε ότι θα γινόταν πράξη.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός φθάνοντας με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων, στο Βελλίδιο δεν έκανε ούτε μια αναφορά στη πολεμική κατάσταση που εξελισσόταν έξω και περιμετρικά της έκθεσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και έξω …πέρα βρέχει! Ο Τσίπρας μίλησε στη ΔΕΘ χωρίς αναφορά στον χαμό που γινόταν έξω – Δεν ήρθα να μοιράζω παροχές αλλά όραμα!

 

Τα επεισόδια, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση μέχρι αργά το βράδυ με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ρήψη χημικών και να «παίζουν» κλεφτοπόλεμο με τους ταραξίες. Το ΕΚΑΒ από την άλλη δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις από πολίτες για παροχή βοήθειας κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των εκατοντάδων δακρυγόνων που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

Προχθές η αστυνομία κοντά στην Αθήνα συνέλαβε μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που οπλισμένοι με βαριοπούλες και άλλο εξοπλισμό ανέβαιναν προς Θεσσαλονίκη, μια είδηση που ήρθε να εντείνει τις φήμες για προβοκάτσια που τελικά έγιναν πραγματικότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησε η πορεία για τη Μακεδονία αλλά μπλοκαρίστηκε μπροστά στη ΧΑΝΘ

 

Από νωρίς οι καταγγελίες των ακροατών του Metropolis 95.5 έπεφταν βροχή και αναφέρονταν σε συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης δια της αστυνομίας ακόμα και του ΟΑΣΘ ώστε να μποϋκοταριστεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

 

 

Κανείς όμως δεν περίμενε το αιφνιδιασμό των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν  νωρίς – νωρίς και μάλιστα σε σημεία της πόλης που δεν συνηθίζουν. Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων δεν περιορίστηκαν μόνο στο Συντριβάνι ή στην αρχή της Αγγελάκη αλλά εκδηλώθηκαν αρχικά σε διαφορετικό σημείο μπροστά στο δημαρχείο

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γενικευμένα επεισόδια έξω από το Βελλίδειο διέλυσαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και ανέβαλαν τα εγκαίνια της ΔΕΘ

 

Τα επεισόδια που εξελίχθηκαν μέχρι αργά το βράδυ έγιναν σε μια πολύ μεγάλη ακτίνα από την Ευζώνων, μπροστά στο δημαρχείο μέχρι και το Σιντριβάνι.

 

 

Η στάση της αστυνομίας καυτηριάστηκε εκτός από τη πολύ μεγάλη ρήψη χημικών. Από νωρίς οι αστυνομικοί είχαν απαγορεύσει τη κυκλοφορία οχημάτων πολλά χιλιόμετρα από το κέντρο με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατόν να φτάσουν έγκαιρα οι πολίτες για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Από την άλλη προφανώς με κυβερνητική εντολή ο ΟΑΣΘ διέκοψε τα δρομολόγια του με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να μετακινηθεί προς το κέντρο.