Οι χάρτες Google και με σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Δείτε που έχει στη Θεσσαλονίκη

Οι χάρτες Google και με σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Δείτε που έχει στη Θεσσαλονίκη

Οι χάρτης της Google (Google Maps) είναι από τις πιο δημοφιλείς και ακριβείς υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης παγκοσμίως και από σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, θα παρέχουν και απεικόνιση των σημείων όπου μπορεί κανείς να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο (EV) και φυσικά την καθοδήγηση προς αυτά.

Τα σημεία που προβάλλονται στα Google Maps ανήκουν σε παγκόσμια ή πανευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης, όπως π.χ. αυτά των Tesla, Chargepoint και Ionity αντίστοιχα, καθώς και σε τοπικά δίκτυα. Στη Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα απεικονίζονται τα δίκτυα των Chargemaster και Pod Point, στις ΗΠΑ οι σταθμοί SemaConnect, Blink και EVgo, στην Αυστραλία αυτοί της Chargefox κ.α.

Στη Θεσσαλονίκη τα σημεία φόρτισης είναι δύο και αυτά βρίσκονται ανατολικά. Δείτε τον χάρτη:

 

 

Ταυτόχρονα το Google Maps παρέχει και πληροφορίες αναφορικά με τους σταθμούς, όπως π.χ. τον τύπο των υποδοχών φόρτισης, τον αριθμό τους, την ισχύ και την ταχύτητα φόρτισης που αυτή εξασφαλίζει και βέβαια, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση και φωτογραφίες της περιοχής.

Αν θέλετε vα δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία των Google Maps μπορείτε να πληκτρολογήσετε EV Charging Station ή σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη συνέχεια θα δείτε τους σταθμούς της Fortisis και της ChargePoint καθώς και ένα ακόμη σημείο.

CNN