Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Συνολικά 38 άτομα πρόσωπα που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανάμεσά τους 31 ξένοι, συνελήφθησαν σε εφόδους των σωμάτων ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, καθώς οι τουρκικές Αρχές υποπτεύονται πως προετοιμάζονταν να διαπράξουν δύο νέες επιθέσεις.

Οι 31 αλλοδαποί συνελήφθησαν στη διάρκεια έξι εφόδων σε τρεις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Άλλα 17 άτομα συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στην Άγκυρα.

Η Τουρκία υπέστη αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, το 2016 και το 2017, ενέργειες που αποδόθηκαν στο ΙΚ και στους κούρδους αυτονομιστές.

Η πιο πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το ΙΚ, ήταν εκείνη της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου σκότωσε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης.

Οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας εναντίον φερόμενων ως μελών του ΙΚ είναι συχνές. Έξι Ιρακινοί που φέρονται να ανήκαν στην τζιχαντιστική οργάνωση συνελήφθησαν την Τετάρτη από την αστυνομία στη Σαμψούντα, στη βόρεια Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ naftemporiki.gr