Οι πρώτες σωφερίνες της Σ. Αραβίας πιάνουν τιμόνι

Οι πρώτες σωφερίνες της Σ. Αραβίας πιάνουν τιμόνι

Σε λίγους μήνες, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να πάρουν το τιμόνι, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Στη γυναικεία πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Effat στη Τζέντα, δεκάδες νεαρές γυναίκες, έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρώτα μαθήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους νέους κανόνες και οι γυναίκες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρη μαθήματα οδήγησης.

Αυτή είναι μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο 32χρονος γιος του βασιλιά πρίγκιπας Mohammed bin Salman, που χαλαρώνει ορισμένους από τους υπερβολικά συντηρητικούς κανόνες της χώρας.

Στόχος του η βελτίωση της εικόνας του βασιλείου στο εξωτερικό, η προσέλκυση ξένων επενδυτών, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, αλλά και η τόνωση των δαπανών στα νοικοκυριά.


Η σχετική απαγόρευση ήταν δαπανηρή για τις οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας καθώς η μετακίνησή τους έπρεπε να γίνεται είτε από μισθωμένο οδηγό, είτε από κάποιον άνδρα της οικογένειας.

Το εν λόγω πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Effat χορηγείται από την Ford Motor ενώ πολλές εταιρείες αυτοκινήτων βλέπουν την άρση της απαγόρευσης ως ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στη χώρα.

Η Ford μάλιστα διεξήγαγε έρευνες σε όλη τη Σαουδική Αραβία για να καταλάβει καλύτερα τι ψάχνουν οι γυναίκες σε ένα αυτοκίνητο.

in.gr