Οι …λανθάνουσες γλώσσες, το καθάρισμα των αγριόχορτων και το βάψιμο των πυραμίδων, στα σύνορα με την Αλβανία

Οι …λανθάνουσες γλώσσες, το καθάρισμα των αγριόχορτων και το βάψιμο των πυραμίδων, στα σύνορα με την Αλβανία

Του Κώστα Μπούρη

 

Από τη μια ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν που στις 11 του μήνα δήλωσε: «Αν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, θα πρέπει να γίνει και αναδιάρθρωση των συνόρων» και από την άλλη ο πρωθυπουργός μας, ο Αλέξης ο Τσίπρας, που μόλις χθες, δύο μέρες μετά, δήλωσε: «Είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση».

Ο ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο άλλος ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δύο σοβαροί άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις. Και οι δύο με ένα κοινό, την λανθάνουσα γλώσσα που σύμφωνα με τον …θυμόσοφο λαό «λέει την αλήθεια».

Σύμφωνα όμως με τα γραφεία του επιτρόπου και του πρωθυπουργού, η λανθάνουσα γλώσσα αυτή τη φορά δεν λέει την αλήθεια… επειδή απλώς δεν εννοούσε αυτό που …εννοούσε!

Το γραφείο του Γιοχάνες Χαν, απλώς διευκρίνισε ότι ο επίτροπος έκανε λάθος. Όμως το γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη, το προχώρησε και φρόντισε να δώσει την ερμηνεία της γλώσσας της …λανθάνουσας: «διευθέτηση συνόρων» σημαίνει «συντήρηση των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».  Κι  όταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για «διευθέτηση συνόρων» εννοεί τη συντήρηση των πυραμίδων (εννοούν τα κολωνάκια που ορίζουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα) και τον καθαρισμό της μεθοριακής γραμμής από ξερόχορτα και… βάτα.

Έτσι λοιπόν μην αγχώνεστε θα πάμε να βάψουμε τις πυραμίδες των συνόρων, ο Έλληνας από τη μια πλευρά και ο Αλβανός από την άλλη, ενώ και οι δύο θα ξεχορτιαριάσουν τις δικές τους πλευρές κατά μήκος των συνόρων… για να είναι …όμορφα τα σύνορα.

Και μετά θα γίνει μια παρόμοια τελετή με εκείνη των Πρεσπών και ο Αλέξης ο Τσίπρας με τον Έντι τον Ράμα θα επιθεωρήσουν τα όμορφα και …καθαρά σύνορα.

Αναρωτιέμαι σε ποιους τα πουλάνε όλα αυτά… Μάλλον σε εμάς, τον θυμόσοφο αλλά δύσμοιρο και ευκολόπιστο ελληνικό λαό.