Οι «επιστήμονες» του Κέντρου τα κατάφεραν: Ποτέ πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη!

Οι «επιστήμονες» του Κέντρου τα κατάφεραν: Ποτέ πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη!

Του Κώστα Μπούρη

Πριν από χρόνια τα «ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ» έγραφαν για το κατεστημένο του Κέντρου στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ο διευθυντής τους, ο Δημ. Μπούζας, είχε ονομάσει τους παράγοντες του Κέντρου «επιστήμονες» και όπως φαίνεται, τόσα χρόνια μετά συνεχίζει να επιβεβαιώνεται.

Η κατάληξη της Super League, ενός ακόμα αμφιλεγόμενου πρωταθλήματος, δείχνει ακριβώς αυτό: Οι γνωστοί «επιστήμονες» του Κέντρου, όχι μόνο ζούνε και βασιλεύουν, αλλά βρίσκουν και «αντικαταστάτες» να δώσουν πρωταθλήματα, εκεί στη «γειτονιά», αφού δεν τα κατάφερε ο «καλός» τους ο Ολυμπιακός!

Δεν εξηγείται αλλιώς πως ξαφνικά πετάχτηκε ένα ρολάκι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα και προκάλεσε «τεράστιο» τραύμα στον προπονητή –που τελικά δεν υπήρχε- αλλά ούτε εξηγείται πως ο τρίτος διαιτητής του αγώνα με την ΑΕΚ, και πάλι στη Τούμπα, ξαφνικά είδε οφσαιντ, ενώ ο διαιτητής είχε «σχεδόν» κατοχυρώσει το γκολ!

Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να τους ξεφύγει, όμως εκείνοι ως άριστοι «επιστήμονες» κατάφεραν με μικρές «χειρουργικές» επεμβάσεις να τον εκτροχιάσουν, με αποτέλεσμα να χάσει το πρωτάθλημα. Και δεν είναι μόνο που ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα, είναι που το έχασε η Θεσσαλονίκη!

Οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι σε ένα γήπεδο που «βράζει» το παραμικρό οδηγεί σε έκρηξη! Έτσι έγινε με το ρολάκι της ταμειακής που έπεσε ανοιχτό! ‘Έτσι έγινε με τον τρίτο διαιτητή που «είδε» άκυρο γκολ με …φυσικό επακόλουθο τον Σαββίδη να μπαίνει  αγανακτισμένος στον αγωνιστικό χώρο (κακώς βέβαια), κάνοντας το κατεστημένο του κέντρου να ανακαλύψει το πιστόλι που δεν βγήκε ποτέ και ξεχνώντας τα πιστόλια των προέδρων του κέντρου! Πιστόλια που τραβήχτηκαν και μερικά μάλιστα πυροβόλησαν… αλλά αυτά ξεχάστηκαν και έμεινε μόνο του Σαββίδη να το λιβανίζουν καθημερινά τα εκ Κέντρου ΜΜΕ!

Έτσι λοιπόν φτιάχνεις κλίμα! Έτσι διακόπτεις το πρωτάθλημα και έτσι κόβεις τα φτερά του επίδοξου πρωταθλητή, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι από το Κέντρο.

Τόσο απλά είναι τα πράματα!

Του χρόνου η Θεσσαλονίκη θα έχει ακόμα μια ομάδα στη Super League: Τον Άρη που μαθηματικά ανέβηκε την κατηγορία. Για μας τους Θεσσαλονικείς είναι καλό, αφού θα αναβιώσουν τα ντέρμπι των αιωνίων, ΠΑΟΚ και Άρη. Όμως σε ποιο πρωτάθλημα θα τους βλέπουμε; Σε αυτό που λέγεται Super League και κυριαρχούν οι «επιστήμονες» του κέντρου εδώ και πολλές δεκαετίες;