Οι “αόρατοι εμπρηστές” και ο “στρατηγός άνεμος” φταίνε για τη καταστροφή και τους 84 νεκρούς!

Οι “αόρατοι εμπρηστές” και ο “στρατηγός άνεμος” φταίνε για τη καταστροφή και τους 84 νεκρούς!

Μια συνέντευξη που είχε “αόρατους εμπρηστές”, τον “στρατηγό άνεμο” και τον “εχθρό χρόνο”. Μια συνέντευξη ντροπής με υπουργούς και στρατηγούς να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θλιβερή παράσταση των κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών που δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα λάθος με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό» και τον προϊστάμενο του υπουργό να ανακοινώνει ότι: Υπέβαλα παραίτηση και ο Τσίπρας δεν την δέχτηκε!

Η έκτακτη συνέντευξη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπάθησαν να δικαιολογηθούν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα που οδήγησαν σε αυτή τη τεράστια καταστροφή για τη χώρα.

Μια θλιβερή παράσταση που στήθηκε από υπουργούς οι οποίοι δείχνουν να μην έχουν συναίσθηση της κατάστασης και κυρίως των αιτίων που οδήγησαν σ’ αυτήν την ασύλληπτη καταστροφή.

Για «σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού» και «ύποπτα ευρήματα» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που παράλληλα αποκάλυψε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή.

Παραδέχτηκαν πως χρειάστηκαν 26 λεπτά να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα στο Μάτι, όταν η φωτιά δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη και φυσικά πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, και συμπλήρωσε: «Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την “ώρα της πάλης συνεχίζουμε” και δεν την έκανε δεκτή».

«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν εμπρησμό», είπε ο κ. Τόσκας, μιλώντας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν «ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο».

Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος- Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας- Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Gepostet von Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος am Donnerstag, 26. Juli 2018

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής όσο και ο αντίστοιχος της Αστυνομίας δήλωσαν περήφανοι για το έργο τους. Δηλαδή τι θα ήταν αν δεν είχαμε νεκρούς; Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής με απλά λόγια, δεν φταίει κανείς, δεν έγινε τίποτε λανθασμένα.

Κατάπληξη και κατάθλιψη προκάλεσε η παρουσία τους όπως και η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα ότι υπέβαλε την παραίτησή του αλλά αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Προκαλεί την κοινή γνώμη, όπως την προκάλεσε συνολικά η παρουσία τους και η συμπεριφορά τους πάνω από τις 84 σορούς και τους πολλούς άλλους αγνοούμενους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις άλλες διοικητικές αρχές να εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να δίνουν τη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που οδήγησαν στον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, παράλληλη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρχών είναι να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία των ερευνών.

Τη σκυτάλη πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΨΗΠΤΕ, Γεώργιος Ματζούρης, ο οποίος τόνισε: «Εκλήθη ο διαστημικός οργανισμός να δώσει στοιχεία για τις φωτιές. Η υπηρεσία έδωσε στην πυροσβεστική στοιχεία για την πιθανή έναρξη. Στην προβολή φαίνονται οι αερχικές. Στην Κινέρα, 12:03 εμφανίζεται η πρώτη πυρκαγιά. 12:35 καταγράφεται από τα δορυφορικά δεδομένα 13 εστίες πυρκαγιές κοντά σε οδικό δίκτυο. Οι εστίες προκαλούν εύλογα ερωτηματικά. Οι δορυφορικές αποτυπώσεις παραδόθηκαν στην Προστασία του Πολίτη. Παράλληλα, στην Ανατολική Αττική εμφανίζονταικ θερμικά στοιχεία πυρκαγιάς. Επικρατούσαν άνεμοι 120 χλμ την ώρα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί πολύ σύντομα στην παραλία».