Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να έρθουν και ήταν δριμύτατες.

Κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό από τη ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει πως ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα τον δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» καταλήγει στη δήλωσή της.

Το ΚΚΕ

Το νέο κυβερνητικό σχήμα σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Το θεωρεί ως «ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει».

Γι’ αυτό και, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει, ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας».

ΚΙΝΑΛ

«Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας συγκεκριμένα:

«Ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα. Ό,τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει.

Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

 

Το ΠΟΤΑΜΙ

Για «κυβέρνηση κουρελού» κάνει λόγο το Ποτάμι, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.

Όπως σχολιάζει, «όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου.

Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει».

 

Η Ένωση Κεντρώων

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.