Οι Έλληνες θέλουν να φύγει το ΔΝΤ

Οι Έλληνες θέλουν να φύγει το ΔΝΤ

Υπέρ τη φυγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα τάσσεται το 57% των Ελλήνων, ενώ μόλις το 29% επιθυμεί την παραμονή του στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον, από την έρευνα πολιτικών τάσεων της εταιρείας Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Μάλιστα, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό όσων επιθυμούν την έξοδο του ΔΝΤ αυξάνεται στο 63%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. περιορίζεται στο 42%.

Όσον αφορά το ζήτημα του δημοσίου, το 34% πιστεύει ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων. Αντίθετα, το 23% πιστεύει ότι αμφότεροι θα ενδώσουν και θα προχωρήσουν σε απολύσεις από τον δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το 43% συμφωνεί με την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα στοχεύει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ το 33% εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, το 74% θεωρεί ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα θα αυξήσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι εκ νέου ο νικητής των προεδρικών εκλογών.