Ξεροστάλιασμα στη στάση ή δρόμοι «καρμανιόλες» για τους μαθητές του λυκείου Τριλόφου – Κωφεύει ο ΟΑΣΘ

Ξεροστάλιασμα στη στάση ή δρόμοι «καρμανιόλες» για τους μαθητές του λυκείου Τριλόφου – Κωφεύει ο ΟΑΣΘ

Μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους  για τη ζωή τους διατρέχουν μαθητές από την Καρδία που φοιτούν στο λύκειο Τριλόφου, καθώς η απουσία τακτικών δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών αναγκάζει τους μαθητές είτε να ξεροσταλιάζουν επί ώρες στη στάση είτε να διασχίζουν πεζοί την απόσταση με κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα, οι μαθητές του λυκείου προχώρησαν σε κατάληψη, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους, τον δήμο και κυρίως τον ΟΑΣΘ, να εγκύψουν στο πρόβλημα τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα αφορά τη συγκοινωνιακή σύνδεση της Καρδίας με το λύκειο Τριλόφου, γραμμή 88Β, που χρησιμοποιείται από τους μαθητές για να πάνε στο σχολείο. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, τα δρομολόγια είναι τόσο αραιά που τα παιδιά υποχρεώνονται να περιμένουν στη στάση από μια έως και δύο ώρες μετά το κουδούνι του σχολάσματος. Σε περίπτωση, δε,  που επιλέξουν να μετακινηθούν με τα πόδια, έχουν δυο επιλογές, τον αγροτικό δρόμο(προέκταση Προύσης) και τη επαρχιακή οδό Ν. Μουδανίων-Θεσσαλονίκης, αμφότεροι επικίνδυνοι, καθώς ο πρώτος διασχίζεται από μεγάλα βυτιοφόρα, ο δεύτερος είναι δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς, μάλιστα, πεζοδρόμιο.

Έτσι, οι γονείς υποχρεώνονται να μετακινούν τα παιδιά τους με τα ΙΧ, την ίδια ώρα που στον ΟΑΣΘ, με περισσή σχολαστικότητα, προφασίζονται τη μικρή απόσταση ανάμεσα στην Καρδία και το Λύκειο Τριλόφου, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές.

Σε σειρά επιστολών που έστειλαν στον Δήμο Θέρμης, οι κάτοικοι της Καρδίας ζητούν την παρέμβαση του δημάρχου προκειμένου να δοθεί λύση. «Πρώτα τα γίνουν τα στοιχειώδη και τα βασικά για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και μετά να μετρήσουν την απόσταση. Μπορεί κάποιος με καλές  καιρικές συνθήκες να περιμένει στην στάση  μία, μιάμιση ή δύο ώρες; Πόσο μάλλον με κακές καιρικές συνθήκες που αρχίσουν σε λίγο», γράφουν αγανακτισμένοι οι γονείς των μαθητών.