Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί η εκστρατεία καθαρισμού του Σέιχ Σου!

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί η εκστρατεία καθαρισμού του Σέιχ Σου!

Εκστρατεία καθαρισμού τμήματος του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου ξεκίνησαν σήμερα εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθώς και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δασαρχείο. Το σημείο στο οποίο γίνεται η παρέμβαση, είναι ο περιβάλλων χώρος του Θεάτρου Δάσους και του Ζωολογικού Κήπου, καθώς και η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τις προαναφερόμενες τοποθεσίες. Η δράση αναμένεται, άλλωστε, να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για την Καθαριότητα, Λάζαρο Ζαχαριάδη, οι σχετικοί καθαρισμοί γίνονται κάθε χρόνο αλλά και σε επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα προκειμένου να απομακρυνθούν και τα χόρτα που ειδικά, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών, ήταν πολλά αλλά και τα απορρίμματα. “Δυστυχώς έχουμε και πολλά απορρίμματα. Αυτό μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα και δεν μας τιμά ιδιαίτερα και ως πολίτες. Παρόλα αυτά η δουλειά μας αυτή είναι και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί” σχολίασε.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά της Αττικής επισημαίνοντας ότι “θα πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας, ούτως ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά πουθενά στην Ελλάδα”.

Για τη συνεργασία με το δασαρχείο, τη χαρακτήρισε άριστη και σχολίασε ότι ο δήμος προσπαθεί να βοηθήσει στους καθαρισμούς καθώς υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και το δασαρχείο, από την πλευρά του, έχει έλλειψη προσωπικού.

Σχετικά με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος, ο διευθυντής καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Σφέτκος, δήλωσε ότι οι καθαρισμοί γίνονται γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, τα οποία θα συνεχιστούν. “Όπου έχει σκουπίδια και πρέπει να επέμβουμε, επεμβαίνουμε. Μετά έχουμε την επόμενη δράση κάτω από τη γέφυρα στο ΚΤΕΛ. Οπουδήποτε χρειάζεται, είτε σε συνεργασία με τους κ.κ. Εισαγγελείς, είτε σε ανθυγιεινές εστίες, προχωρούμε σε καθαρισμούς, όπως κάναμε και στον χώρο στην Πέτρου Συνδίκα απέναντι από την εκκλησία της Ανάληψης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ