Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι

Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι

Άναψαν οι μηχανές από τις μπουλντόζες, καθώς ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων που κρίθηκαν «κόκκινα», άρα  ακατάλληλα για κατοικίες, στις πυρόπληκτες περιοχές τις Αττικής.

Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ ειδικά συνεργεία θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση υλικών επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) αποφαίνονται κατόπιν αυτοψίας εάν τα κτιρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Για τα κτήρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), «ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτιρίων, αδαπάνως για τους πολίτες. Ήδη από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτηρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.