Ξανά έσπασε το ρεκόρ η 83η ΔΕΘ! Σχεδόν 284.000 οι επισκέπτες!

Ξανά έσπασε το ρεκόρ η 83η ΔΕΘ! Σχεδόν 284.000 οι επισκέπτες!

Η αίσθηση που είχαν διοργανωτές, εκθέτες, παριστάμενοι επιβεβαιώθηκε: η φετινή 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν απόλυτα πετυχημένη.

Σχεδόν στις 284.000 ανήλθαν οι επισκέπτες της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-16 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Μάλιστα, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κατά πολύ τα μεγέθη-ρεκόρ της περσινής διοργάνωσης, αφού έφτασε τους  283.853 επισκέπτες, έναντι 263.724 της ΔΕΘ του 2017, όταν τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα.
«Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αιχμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, η 83η ΔΕΘ έγινε για εννέα ημέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Οι αμερικανικοί κολοσσοί και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα,  οι περισσότερες από 100 ελληνικές startups στο θεματικό πάρκο “Ψηφιακή Ελλάδα”, η δυναμική ελληνική παραγωγή όπως παρουσιάστηκε από 48 επιμελητήρια και 360 επιχειρήσεις-μέλη τους, οι 20 ξένες, κρατικές συμμετοχές και οι ποικίλες θεματικές ενότητες, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συναυλίες, τις δράσεις πολιτισμού και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, συνέθεσαν ένα “πολυγεγονός” που έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα πλουσιότερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo AE.

Υπενθυμίζεται πως στη διοργάνωση του 2019, τη σκυτάλη της τιμώμενης χώρας θα παραλάβει η Ινδία.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ