Ν. Φίλης: «Δεν ήταν άμυνα αλλά αυτοδικία όσα είδαμε στην Ομόνοια – Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές»

Ν. Φίλης: «Δεν ήταν άμυνα αλλά αυτοδικία όσα είδαμε στην Ομόνοια – Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές»

«Δεν ήταν άμυνα αλλά αυτοδικία» δήλωσε ο Νίκος Φίλης για όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας με τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο και τον 73χρονο κοσμηματοπώλη.

«Στην Ομόνοια είδαμε ένα φαινόμενο κοινωνικού αυτοματισμού. Δεν ήταν άμυνα, ήταν αυτοδικία. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί είναι το υπόβαθρο σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που ζούμε που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές συμπεριφορές ακροδεξιάς κατεύθυνσης» είπε ο κ. Φίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παρεχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στο μείζον πολιτικό θέμα των ημερών, αυτό των συντάξεων, ο κ. Φίλης είπε ότι «με έντιμο τρόπο δίνει η κυβέρνηση μια μάχη για να μην εφαρμοστεί μια δέσμευση που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα». Σε ερώτηση αν ο σχετικό νόμος πρέπει να καταργηθεί, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απάντησε, «νόμος που δεν καταργείται, εφαρμόζεται».

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «το σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το φθινόπωρο του 2019. Δεν αποκλείω να γίνουν νωρίτερα. Εξαρτάται από το ξεδίπλωμα ενός προγραμματισμού της κυβέρνησης που αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων τάξεων».

Με αφορμή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καμμένος ότι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας».

«Ο κ. Καμμένος ψήφισε μια κυβέρνηση της οποίας είναι διακεκριμένο μέλος που στις προγραμματικές δηλώσεις είχε την επίλυση του Μακεδονικού» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «δικαιούται να πει την άποψη του με τρόπο που να μη δημιουργεί μείζονα κρίση κυρίως για την οικονομία αλλά και για την πολιτική».

Κατά την εκτίμησή του «βεβαιώς υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλη και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που ενδιαφέρει μέχρι τις εκλογές είναι να έχουμε μια ενίσχυση της οικονομίας».