Ν. Παρασκευόπουλος: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον νόμο μου»

Ν. Παρασκευόπουλος: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον νόμο μου»

Στην παραδοχή ότι ο διαβόητος, πλέον, νόμος που έχει συνδεθεί με το όνομα του χρήζει αλλαγής, προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Από το βήμα της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο κ. Παρασκευόπουλος, με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης του καταδικασμένου για το σκάνδαλο Energa, Αριστείδη Φλώρου και τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Βόλου, δήλωσε πως «ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η νομοθεσία πρέπει να είναι υπό επανεξέταση όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε επίσης ότι και πριν από το νόμο που φέρει το όνομά του η αποφυλάκιση ήταν ευκολότερη, ενώ σχετικά με τις άδειες βαρυποινιτών απάντησε ότι από το 1990 από όλες τις χώρες οι άδειες προβλέπονται. «Δεν είναι θέμα του δικού μου νόμου», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα την απομάκρυνση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε ότι δεν βλέπει προσωπική ευθύνη στον κ. Κοντονή στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου και εκτίμησε ότι η απομάκρυνση από το υπουργείο δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση