Ν. Παππάς:”Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του Κράτους και εφαρμόζεται”

Ν. Παππάς:”Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του Κράτους και εφαρμόζεται”

Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του Κράτους και εφαρμόζεται, σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον καθορισμό τέλους στις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι η δίκαιη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών θα διασφαλιστεί, καθώς και ότι μελλοντικές αλλαγές στη νομοθεσία δεν θα πρέπει να μεταβάλουν το συνολικό της ύψος.

Τονίζει επίσης ότι «κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας. Πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να υπηρετούνται με συνέπεια και οι δύο παραπάνω ανάγκες».

Ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει όσο καμία άλλη κυβέρνηση, μέσα μάλιστα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών».

Συγκεκριμένα, όπως συμπληρώνει:

  1. Διασφάλισε νέους πόρους και έδωσε νέα κίνητρα, μέσω του ΠΔΕ, για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.
  2. Προσέφερε εργαλεία για τον εντοπισμό της λογοκλοπής στο διαδίκτυο, στα μέλη του Μητρώου Online Media.
  3. Ανακοινώνει άμεσα τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη στήριξη του Τύπου.
  4. Σε επίπεδο Ευρώπης, δε, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε για την επιβολή τέλους στις επιγραμμικές πλατφόρμες (τύπου Netflix) και για την ποσόστωση του 30% (τουλάχιστον) για το ευρωπαϊκό περιεχόμενο, με σκοπό την ενίσχυση των δημιουργών και των ανεξάρτητων παραγωγών.
  5. Στήριξε εκδότες και δημιουργούς στη δικαστική διαμάχη με τη Google.