Ν. Κεραμέως: ”Λαϊκισμός και δημαγωγία η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής”

Ν. Κεραμέως: ”Λαϊκισμός και δημαγωγία η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής”

«Χωρίς σχέδιο και στόχευση, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλό εξυπηρέτησης πελατειακών σκοπιμοτήτων. Η Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνού λαϊκισμού και δημαγωγίας» αναφέρει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την εξαγγελία της Κυβέρνησης για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα.

Η τομεάρχης προσθέτει ότι «αντί στην Κυβέρνηση να προβληματιστούν από το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων πτυχιούχων στις χώρες του ΟΟΣΑ, ποσοστό που σκαρφαλώνει στο 20%,

– αντί να εστιάσουν την προσοχή τους στην αναστροφή του brain drain, φαινόμενο το οποίο έχει διογκωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, με όλο και περισσότερους νέους να αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό,

– αντί να επιδιώξουν την αποτελεσματική σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία, εξαντλούνται σε διακηρυκτικές κενολογίες με μοναδικό στόχο την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους, τοπικού χαρακτήρα».

«Η Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνού λαϊκισμού και δημαγωγίας» καταλήγει η κυρία Κεραμέως.