Ν. Καπραβέλος: Δεν έπρεπε να ανοίξει πουθενά το λιανεμπόριο

Ν. Καπραβέλος: Δεν έπρεπε να ανοίξει πουθενά το λιανεμπόριο

Κάθετα αντίθετος στο άνοιγμα από σήμερα, Δευτέρα, του λιανεμπορίου εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία την στιγμή της οξείας φάσης ενός κύματος να ανοίγεις την αγορά ή να κάνεις άρση μέτρων», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε δε να μην ανοίξει πουθενά το λιανεμπόριο στην Ελλάδα έως ότου υποχωρούσε το τρίτο κύμα του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε οξεία φάση του τρίτου κύματος. Αυτό είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα. Πληρώνουμε αυτό που έγινε τις τελευταίες δέκα μέρες. Δεν προστέθηκε κάτι. Είναι σε δύσκολη θέση το σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι στην κακή διαχείριση των κρουσμάτων και όχι στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Δεν γίνεται καλή ανίχνευση και απομόνωση των κρουσμάτων. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία την στιγμή της οξείας φάσης ενός κύματος να ανοίγεις την αγορά ή να κάνεις άρση μέτρων», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

«Περάσαμε ένα δεύτερο κύμα με τραγικές συνέπειες στην Θεσσαλονίκη. Είχαμε βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Με δυσκολεύουν τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Το λιανεμπόριο δεν ενοχλεί την πανδημία στην Αθήνα αλλά ενοχλεί στην Θεσσαλονίκη. Ακατανόητη απόφαση που δεν βοηθά. Η Αθήνα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Θεσσαλονίκη» κατέληξε.