Νύχτα “πολέμου” στη Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό! Οδομαχίες κατοίκων – αστυνομίας! (VIDEO)

Νύχτα “πολέμου” στη Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό! Οδομαχίες κατοίκων – αστυνομίας! (VIDEO)

Πεδίο μάχης έγινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η περιοχή της προκυμαίας της Μυτιλήνης, ως την πλατεία Σαπφούς, με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων που κινήθηκαν εναντίον προσφύγων και λαθρομεταναστών, κυρίως Αφγανών. Η αστυνομία βρέθηκε να αντιμετωπίζει “ανταρτοπόλεμο”, με τις τοπικές δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερους από 30 τραυματίες, κυρίως από πέτρες.

Η ατμόσφαιρα ήταν εδώ και μέρες τεταμένη, καθώς οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει από τις εικόνες “κατάληψης” δημόσιων χώρων από πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις την βραδινή υποστολή της σημαίας από στρατιωτικό άγημα, που εκτυλίχθηκε παρουσία πλήθους πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί  σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται τις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης.

Μετά την τελετή περισσότερα από 200 πολίτες, στους οποίους είχαν παρεισφρήσει και ακροδεξιά στοιχεία, κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί εδώ και ημέρες ζητώντας πολιτικό άσυλο.

foto-mitilin-2

Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν λάβει θέση ανάμεσα στο πλήθος των διαμαρτυρόμενων κατοίκων και των μεταναστών, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να αποτρέψουν μια εκτεταμένη σύγκρουση. Στην πλατεία- αξίζει να σημειωθεί – υπήρχαν και αρκετά γυναικόπαιδα, γύρω από τα οποία οι άντρες πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν προστατευτικό κλοιό.

Ακολούθησε κυκλωτική κίνηση από μερίδα κατοίκων και σύρραξη με μετανάστες, εναντίον των οποίων κάποιοι εκσφενδόνισαν ακόμα και φωτοβολίδες, ενώ την κατάσταση επέτεινε η “κάθοδος” αντιεξουσιαστών  και “αλληλέγγυων” που κινήθηκαν κατά των διαδηλωτών.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να τους διαλύσει και ακολούθησαν συμπλοκές στα στενά στην ευρύτερη περιοχή της προκυμαίας καθώς μικρές ομάδες προέβαιναν σε καταστροφές, μέχρι τις 03:00 το πρωί περίπου, με την πυροσβεστική να τρέχει για να προλάβει εστίες μικροπυρκαγιών, κυρίως σε κάδους.

Στη “μάχη” ενεπλάκησαν και άνδρες του Λιμενικού που καταδίωξαν ομάδα αγνώστων που κατευθυνόταν στην πλατεία κραδαίνοντας ρόπαλα.

Με πληροφορίες από lesvosnews.gr