Νωρίς το απόγευμα τα αποτελέσματα των υγειονολογικών ελέγχων για το πόσιμο νερό

Νωρίς το απόγευμα τα αποτελέσματα των υγειονολογικών ελέγχων για το πόσιμο νερό

Προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της κατανομής του νερού σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, οι οποίες χθες είχαν πολύωρες διακοπές, καταβάλει η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της τροφοδοσίας, η οποία όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, θα γίνει αφού ελεγχθούν τα αποτελέσματα των υγειονολογικών ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος, περίπου στις 4 μετά το μεσημέρι.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Κρεστενίτης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα υδροδότησης προκλήθηκαν από τη διακοπή τροφοδοσίας από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγω της υψηλής θολότητας του νερού μετά τη σφοδρή νεροποντή και την πλημμύρα στην περιοχή του αντλιοστασίου. Διευκρίνισε ότι μόνο μετά την πιστοποίηση των υγειονολογικών ελέγχων ότι το πόσιμο νερό είναι ασφαλές μπορεί αυτό να τροφοδοτήσει τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι σημαντικό το νερό που πάει στην πόλη να είναι απολύτως ασφαλές ως πόσιμο. Το νερό που φτάνει στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου δεν έχουμε ακόμη πιστοποίηση από το εργαστήριο ότι είναι απολύτως ασφαλές. Έτσι, δυστυχώς προς το παρόν χύνεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ και διευκρίνισε ότι το νερό «που τώρα διανέμεται, το οποίο προέρχεται από τον Αλιάκμονα, είναι απόλυτα ασφαλές».

Μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, οπότε θα έχουν εξαχθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού, θα συνεχίζεται η διευθέτηση και η κατανομή υδροδότησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης «Κάποιες περιοχές που είχαν χθες νερό, σήμερα έχουν διακοπή, από τις 6 το πρωί έγιναν οι χειρισμοί, προκειμένου το νερό να τροφοδοτήσει ανατολικές περιοχές κι αργότερα τη Μενεμένη και τους Αμπελόκηπους» είπε ο κ. Κρεστενίτης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, γίνεται από το πρωί διανομή εμφιαλωμένου νερού σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ τροφοδοτούνται με νερό και ορισμένα νοσοκομεία. «Έχει γίνει συνεννόηση με βυτιοφόρα πόσιμου νερού να ενισχύσουμε το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και την κλινική Κυανός Σταυρός, γίνεται ρύθμιση ώστε και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο που έχει σήμερα εφημερία να μην έχει πρόβλημα νερού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταφορά εμφιαλωμένου νερού σε νηπιαγωγεία και σχολεία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ. Στην περιοχή του Δενδροποτάμου όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο η στάθμη του νερού για αρκετή ώρα είχε ανέβει στα 50 εκατοστά, είπε χαρακτηριστικά ο κ Κρεστενίτης.