Ντ. Mπακογιάννη: Η ΝΔ δεν πρότεινε ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια»

Ντ. Mπακογιάννη: Η ΝΔ δεν πρότεινε ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία ‘Μακεδονία-Σκόπια’ και σε ό,τι με αφορά ουδέποτε συζήτησα μια τέτοια ονομασία» επισήμανε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών.

«Η θέση της Ν.Δ. ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων» διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». «Αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα» τόνισε για να προσθέσει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την οποία απειλεί ο κ. Κοτζιάς».

Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. ως κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει δική της πολιτική η πρώην υπουργός σημείωσε ότι προτεραιότητά του κόμματος είναι η μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η διευκόλυνση και ενίσχυση των επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά. «Είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και εταίρων η υψηλή φορολογία και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά και καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» υποστήριξε.

Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Τουρκίας η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει πιο αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και εκτίμησε ότι «τυχόν ακύρωση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις».