Νικήτη: Αυτοκίνητα στη θάλασσα, μεγάλες καταστροφές – Σοβαρή κατάσταση στη Χαλκιδική

Νικήτη: Αυτοκίνητα στη θάλασσα, μεγάλες καταστροφές – Σοβαρή κατάσταση στη Χαλκιδική

Επιδεινώνεται η κακοκαιρία στη Χαλκιδική και κυρίως στη περιοχή της Νικήτης όπου ρέμα υπερχείλισε και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτοκίνητα να βρεθούν στη θάλασσα.

Τέσσερα άτομα συνολικά έχουν απεγκλωβίσει οι πυροσβέστες από δύο οχήματα που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά.

Η κατάσταση περιγράφεται ως πολύ σοβαρή, ενώ όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής του νομού επιχειρεί μαζί με τις υπηρεσίες των δήμων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις, ενώ στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη με τρία οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τη Χαλκιδική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα Μουδανιά, στη Κασσάνδρα αλλά και στον Πολύγυρο, όπου δρόμοι έγιναν χείμμαροι και σπίτια πλημμύρισαν.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Παλιά Νικήτη, Χαλκιδική, 26 Ιουνίου 2018

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα στην Κ. Μακεδονία έπληξε και περιοχές της Χαλκιδικής. Χαρακτηριστική η εικόνα που κατέγραψε και μας έστειλε η κα Eleni Kourliti από την παλιά Νικήτη

Gepostet von ΕΡΤ3 am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Ο λακος πλημμύρισε εεεεε…..!!!!!

Gepostet von Eleni Antwniadou am Dienstag, 26. Juni 2018

Ειδικά στη Νικήτη οι φωτογραφίες που κατέγραψε ο κ. Γιώργος Ρήγας και δημοσιεύει το Reportplus.gr είναι χαρακτηριστικές.

Δείτε εδώ τι συνέβη νωρίτερα σε Μουδανιά, Κασσάνδρα και Πολύγυρο

Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από τα Ν. Μουδανιά μέχρι τον οικισμό «Γαλήνη» έξω από την Καλλικράτεια, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Κασσάνδρας.