Νιγηρία: 11 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε στρατιωτική εγκατάσταση

Νιγηρία: 11 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε στρατιωτική εγκατάσταση

Οι ύποπτοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών εθελοντών που παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια, σε μια επίθεση σε στρατιωτική εγκατάσταση στη βορειοανατολική Μπόρνο της Νιγηρίας αργά την Πέμπτη, σύμφωνα με δύο εκθέσεις ασφαλείας που είδε το Reuters.

Η επιδρομή στην πόλη Ραν σηματοδοτεί την τελευταία επίθεση υψηλού επιπέδου από μαχητές στα βορειοανατολικά, που έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου οι μαχητές απήγαγαν 110 κορίτσια από ένα σχολείο στο γειτονικό κράτος Γιόμπε.

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν ότι τρεις εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας, όλοι Νιγηριανοί υπήκοοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Ραν, κοντά στα σύνορα του Καμερούν, και είπαν ότι λείπει μια γυναίκα νοσοκόμα, έχοντας μάλιστα φόβους για απαγωγή. Εκφράζουν ακόμη ανησυχία ότι άλλοι πολίτες μπορεί να έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Τέσσερις στρατιώτες και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με τις αναφορές ασφαλείας της Νιγηρίας που είδε το Reuters.

Οι μαχητές, οπλισμένοι με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, αρχικά εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες σε μια πυρκαγιά στη στρατιωτική εγκατάσταση, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις αργότερα ανέκτησαν τον έλεγχο, σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις.

Η επίθεση αποτελεί περαιτέρω εμπόδιο για τον Πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο του 2015, υποσχόμενος τη βελτίωση της ασφάλειας και ο οποίος επανειλημμένα δήλωσε ότι η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ έχει νικήσει.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι επεκτείνει στις γειτονικές χώρες την αναζήτηση για τα κορίτσια που απήχθησαν στο Γιόμπε, που είναι περίπου 400 χλμ. δυτικά του Ραν.