ΝΔ: Ο μόνος δρόμος να μη κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών είναι οι εκλογές

ΝΔ: Ο μόνος δρόμος να μη κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών είναι οι εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε πει και το επανέλαβε: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τότε θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, επειδή πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία. Επομένως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην φτάσει στη ελληνική βουλή και να μην κυρωθεί και ο μόνος τρόπος είναι η πτώση αυτής της κυβέρνησης.

Από την Κεφαλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο μόνος τρόπος να εξασφαλισθεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποφανθεί όχι μόνο για την τύχη της χώρας αλλά και για τη συμφωνία αυτή, την οποία θεωρούμε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα».

Νωρίτερα, «βολές» είχε εξαπολύσει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, που χαρακτήρισε «επιζήμια για τη χώρα» τη θητεία του Νίκου Κοτζιά αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της “μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, και συμπληρώνει:

Είναι, επιπλέον, απολογισμός ανοικτών μετώπων και επιζήμιων χειρισμών στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς και κακοδιοίκησης και αυταρχισμού στο υπουργείο Εξωτερικώ